Επίσημοι κανόνες Roulette

Στη ρουλέτα, ο ντίλερ θα γυρίσει το τραπέζι της ρουλέτας με έναν τρόπο ενώ η μπάλα θα γυρίσει με την άλλη. Οι παίκτες στοιχηματίζουν σε ποιον αριθμό θα προσγειωθεί η μπάλα όταν το τραπέζι της ρουλέτας σταματήσει να περιστρέφεται. Αυτός ο αριθμός είναι ο νικητής και ο παίκτης που στοιχηματίζει σωστά κερδίζει τον γύρο και ο ντίλερ ξεκινά έναν άλλο γύρο.

Όλα τα τραπέζια ρουλέτας θα έχουν δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιέχει τους αριθμούς. Αυτή η ενότητα είναι όπου οι παίκτες τοποθετούν τα στοιχήματά τους. Η δεύτερη ενότητα θα έχει περιστρεφόμενους αριθμούς. Οι αριθμοί θα κυμαίνονται από το μηδέν (0) ή το διπλό μηδέν (00) έως το 36. Τα μηδενικά είναι πράσινα και οι άλλοι αριθμοί εναλλάσσονται μεταξύ μαύρου και κόκκινου.

Eleni Dimitriou
WriterEleni DimitriouWriter
Τύποι στοιχημάτων στη ρουλέτα

Τύποι στοιχημάτων στη ρουλέτα

Στα περισσότερα τραπέζια ρουλέτας, οι παίκτες θα έχουν την επιλογή να κάνουν δύο εξέχοντες τύπους στοιχημάτων, εσωτερικά και εξωτερικά στοιχήματα. Τα εσωτερικά στοιχήματα περιλαμβάνουν στοιχήματα για τον αριθμό ή την ομάδα αριθμών που ένας παίκτης επιθυμεί να προσγειωθεί η μπάλα. Αυτός ο τύπος στοιχήματος μπορεί να είναι απλός, όπως η μπάλα θα προσγειωθεί στον αριθμό 3 ή 20.

Τα εξωτερικά στοιχήματα προσφέρουν σε οτιδήποτε άλλο παρά στους αριθμούς. Εδώ, ο παίκτης μπορεί να στοιχηματίσει ότι η μπάλα θα προσγειωθεί σε μια μονή ή ζυγή τσέπη. Επιπλέον, ένας παίκτης μπορεί να ποντάρει στην μπάλα να προσγειωθεί σε μια κόκκινη ή μαύρη τσέπη ή ακόμα και σε μια πράσινη τσέπη.

Τύποι στοιχημάτων στη ρουλέτα
Τοποθέτηση στοιχημάτων στη ρουλέτα

Τοποθέτηση στοιχημάτων στη ρουλέτα

Όλοι οι παίκτες που συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι ρουλέτας πρέπει να τοποθετήσουν τα στοιχήματά τους πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο ντίλερ θα επιτρέψει μια ανοιχτή συνεδρία όπου οι παίκτες θα τοποθετήσουν τις μάρκες τους στις επιλογές που θέλουν να κάνουν.

Μόλις κάθε παίκτης κάνει το στοίχημά του και επιβεβαιώσει ότι είναι σωστό, ο ντίλερ γυρίζει πρώτα το τραπέζι και μετά ρίχνει τη μπάλα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Μόλις ένας παίκτης τοποθετήσει το στοίχημά του και ο ντίλερ γυρίσει το τραπέζι, το παιχνίδι είναι σε περίοδο λειτουργίας. Αυτή η φράση σημαίνει ότι ο παίκτης δεν μπορεί να ανακαλέσει το στοίχημά του και θα πρέπει να περιμένει να τελειώσει ο γύρος. Ο παίκτης μπορεί να φύγει από το παιχνίδι πριν από τον επόμενο γύρο.

Τοποθέτηση στοιχημάτων στη ρουλέτα
Καθορισμός νικητή στη ρουλέτα

Καθορισμός νικητή στη ρουλέτα

Οι κανόνες για τον προσδιορισμό του νικητή σε ένα παιχνίδι ρουλέτας είναι πολύ απλοί. Ο παίκτης που κερδίζει τον γύρο είναι αυτός που έβαλε ένα στοίχημα στον νικητήριο αριθμό ή σε οποιονδήποτε άλλο παράγοντα που επηρεάζει.

Όταν το τραπέζι σταματήσει να περιστρέφεται, ο ντίλερ εξετάζει το στοίχημα κάθε ατόμου έναντι του αποτελέσματος και σε περίπτωση που υπάρξει νικητής (ή νικητές), αυτός ή αυτή θα ανακοινώσει τον νικητή.

Στη συνέχεια, ο ντίλερ προχωρά στα στοιχήματα καλωσορίσματος για τον επόμενο γύρο. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος νικητής, σημαίνει ότι όλοι οι παίκτες σε αυτόν τον γύρο έχασαν αυτό το στοίχημα. Ο ντίλερ ξεκινά τον επόμενο γύρο και παίρνει τα στοιχήματα για αυτόν.

Καθορισμός νικητή στη ρουλέτα
Συμπεριφορά παίκτη κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών ρουλέτας

Συμπεριφορά παίκτη κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών ρουλέτας

Σε ένα παιχνίδι ρουλέτας, ορισμένοι κανόνες καθοδηγούν τον τρόπο συμπεριφοράς των παικτών καθώς προχωρά το παιχνίδι. Ο νούμερο ένα κανόνας είναι ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να ακυρώσει ένα στοίχημα μόλις το τραπέζι αρχίσει να περιστρέφεται. Ο παίκτης πρέπει να περιμένει και να δει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

Επιπλέον, μόνο ο ντίλερ μπορεί να κάνει την πληρωμή κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού ρουλέτας. Ομοίως, ο ντίλερ είναι ο μόνος που μπορεί να αγγίξει τις μάρκες των παικτών που έχασαν. Τέλος, σε ένα παιχνίδι ρουλέτας, κανένας παίκτης δεν μπορεί να αγγίξει τον δείκτη του νικητηρίου αριθμού. Επίσης, το παιχνίδι συνεχίζεται.

Συμπεριφορά παίκτη κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών ρουλέτας