Τρόπος αναπαραγωγής Roulette

Η ρουλέτα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια καζίνο. Εμφανίστηκε τον δέκατο έβδομο αιώνα, αλλά η προέλευσή του είναι ακόμα ασαφής. Πιστεύεται ότι έχει εξελιχθεί από τον μύθο του Τροχού της Τύχης στον Μεσαίωνα.

Σύμφωνα με αυτόν τον μύθο, η Θεά της Τύχης περιστρέφει έναν τροχό τύχης δεμένο στα μάτια, επιλέγοντας έτσι τυχαία τη μοίρα των ανθρώπων. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, ο τροχός της ρουλέτας πέρασε από διάφορες μεταμορφώσεις μέχρι να φτάσει στη σύγχρονη εκδοχή.

Η τρέχουσα έκδοση της ρουλέτας είναι σχεδόν πανομοιότυπη, με μικρές διαφορές στην περίπτωση της Αμερικανικής Ρουλέτας, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει ένα επιπλέον σύμβολο, το διπλό μηδέν.

Read more
Eleni Dimitriou
WriterEleni DimitriouWriter
Επισκόπηση ρουλέτας

Επισκόπηση ρουλέτας

Ο νέος τροχός ρουλέτας περιέχει 37 σύμβολα. Αυτοί αντιπροσωπεύονται από το σχήμα 0, στο οποίο έχει εκχωρηθεί το πράσινο χρώμα, και από τους αριθμούς από το 1 έως το 36. Αυτοί οι αριθμοί, με τη σειρά τους, έχουν χαρακτηρίσει ένα από τα δύο χρώματα: κόκκινο ή μαύρο.

Το κλασικό τραπέζι ρουλέτας χωρίζεται σε 3 οριζόντιες σειρές και 12 κάθετες στήλες και κάθε κουτί ανήκει σε έναν αριθμό από το 1 έως το 36. Άλλωστε υπάρχει ένα κουτί στο οποίο ανήκει το μηδενικό σχήμα. Όλος αυτός ο πίνακας, με τη σειρά του, έχει αντιστοιχίσει διαφορετικά κουτιά ομαδοποιημένα σε κατηγορίες στις οποίες ο παίκτης μπορεί να τοποθετήσει το ποσό που θέλει να ποντάρει.

Επισκόπηση ρουλέτας
Κατανομή του πίνακα

Κατανομή του πίνακα

Εκτός από τον κύριο πίνακα με αριθμούς, το τραπέζι της ρουλέτας περιέχει κουτιά που αντιστοιχούν σε διαφορετικούς αριθμούς ή χρώματα. Έτσι οι 36 αριθμοί χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: τους πρώτους 12 αριθμούς, τους 12 μεσαίους αριθμούς και τους τελευταίους 12 αριθμούς.

Επιπλέον, αντιστοιχίζονται 2 πλαίσια στα χρώματα κόκκινο και μαύρο. Εκτός από αυτά, υπάρχει η κατηγορία των περιττών ή ζυγών αριθμών, που ο καθένας έχει το δικό του πλαίσιο στους πίνακες. Επίσης, οι 36 αριθμοί χωρίζονται σε 2.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στους αριθμούς από το 1-18 και το δεύτερο ημίχρονο στους αριθμούς από το 19-36. Όλες αυτές οι κατηγορίες γίνονται έτσι ώστε ο παίκτης να μπορεί να επιλέξει το στοίχημα πιο γρήγορα.

Κατανομή του πίνακα
Διαφορετικοί τύποι στοιχημάτων

Διαφορετικοί τύποι στοιχημάτων

Το παιχνίδι ρουλέτας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα στοιχημάτων, έτσι ώστε κάθε παίκτης να μπορεί να επιλέξει τον τύπο στοιχήματος που του ταιριάζει. Προφανώς, κάθε τύπος στοιχήματος παρέχει διαφορετικά κέρδη.

Έτσι, τα στοιχήματα στη ρουλέτα μπορούν να χωριστούν σε επικίνδυνα στοιχήματα και σε υπεύθυνα στοιχήματα που είναι λιγότερο επικίνδυνα και με μεγαλύτερες πιθανότητες νίκης. Επομένως, οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν, ανάλογα με τη στρατηγική του παιχνιδιού που επιθυμούν να εφαρμόσουν, τι είδους στοιχήματα θα τοποθετήσουν. Και ακόμα κι αν η ρουλέτα είναι παιχνίδι τύχης, είναι η στρατηγική των παικτών που εγγυάται την επιτυχία.

Διαφορετικοί τύποι στοιχημάτων
Κατηγορίες στοιχημάτων

Κατηγορίες στοιχημάτων

Το παιχνίδι ρουλέτας δίνει στους παίκτες το ελεύθερο χέρι να επιλέξουν τους τύπους στοιχημάτων που θα τοποθετήσουν. Τα πιο δημοφιλή στοιχήματα είναι αυτά που ορίζονται σε μονούς ή ζυγούς αριθμούς καθώς και σε κόκκινο ή μαύρο.

Αυτοί οι τύποι στοιχημάτων δίνουν στους παίκτες σχεδόν ίσες πιθανότητες να κερδίσουν. Σε αυτήν την περίπτωση, ο παίκτης διπλασιάζει το ποσό του πονταρίσματος του. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να στοιχηματίσετε σε έναν μόνο αριθμό ή σε πολλούς αριθμούς. Ωστόσο, οι πιθανότητες νίκης είναι πολύ μικρότερες.

Επίσης, μπορείτε να στοιχηματίσετε σε αριθμούς από 1-18, από 19-36 ή σε οποιονδήποτε από τους αριθμούς που περιλαμβάνονται στις 3 σειρές των 12 αριθμών.

Κατηγορίες στοιχημάτων
Παιχνίδι Ρουλέτας: Πιο απλό και πιο προσιτό από ποτέ

Παιχνίδι Ρουλέτας: Πιο απλό και πιο προσιτό από ποτέ

Το παιχνίδι της Ρουλέτας είναι ένα παιχνίδι τύχης που είναι προσβάσιμο σε κάθε παίκτη που θέλει να αμφισβητήσει την τύχη του. Οι κανόνες είναι απλοί και οι πιθανότητες υψηλές.

Παιχνίδι Ρουλέτας: Πιο απλό και πιο προσιτό από ποτέ